Ce frigider sa cumpar? Recomandari

Ce frigider sa cumpar? Acest articol va încerca să vă ajute să găsiți răspunsul la această întrebare oferindu-vă informațiile de care aveți nevoie.
Știm că frigiderul este acel aparat din bucătăria fiecăruia, de departe cel mai indispensabil aparat electrocasnic, aparatul care are grijă ca alimentele noastre să se mențină proaspete și sigure pentru consum.

Am înțeles utilitatea lui, dar printre atâtea tipuri și modele (frigidere cu o ușă,frigidere cu două uși, combine frigorifice, frigidere side-by-side), care este de fapt frigiderul de care am nevoie si care este cel mai bun frigider?

Recomandari frigidere

  Combina frigorifica Whirlpool BLF 8121 W, 6th Sense, 339 l, Clasa A+ • Clasa A+
• Sistem de racire static
• Volum net 339l
• Compresor conventional
Recomandat pentru buget redus
  Combina frigorifica Arctic ANK366NFS+, 321 l, Clasa A+, No Frost, H 201 cm • Clasa A+
• Siste de racire No Frost
• Volum net 321l
• Afisaj LCD
• Compresor conventional
Recomandat pentru buget redus
  Combina frigorifica Samsung RB29HSR2DSA/EF, 289 l, Clasa A+, Full NoFrost, H 178, Argintiu • Clasa A+
• Sistem de racire No Frost
• Volum net 289l
• Iluminare cu Led
• Compresor Inverter
Recomandat pentru buget mediu
  Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA, 310 l, Clasa A+, Full No Frost, H 185 cm, Dispenser apa, Argintiu • Clasa A+
• Sistem de racire No Frost
• Volum net 310l
• Afisaj LED
• Dispenser de apa
• Iluminare cu Led
• Compresor Inverter
Recomandat pentru buget mediu
  Combina frigorifica Hotpoint ENBGH19223FW, 450 l, Clasa A+, H 195.5, Full No Frost • Clasa A+
• Sistem de racire No Frost
• Volum net 450l
• Afisaj LCD
• Compresor conventional
Recomandat pentru buget mediu
  Frigider cu doua usi Beko DDEN517MWD+, 435 l, Clasa A+, No Frost, H 193 cm • Clasa A+
• Sistem de racire No Frost
• Volum net 435l
• Dispenser de apa
• Compresor conventional
Recomandat pentru buget mare

În acest articol vom vorbi doar despre tipurile și tehnologiile încă prezente pe piață, nu are rost să explicăm tehnologiile depășite, iar printre tipurile mai puțin utilizate vom trece mai rapid.
Înainte de toate trebuie să știți că am încercat să facem acest articol destul de detaliat, iar dacă nu doriți să citiți toate detaliile în legătură cu tipurile de frigidere, tehnologiile și alte detalii tehnice, puteți trece direct la rubrica de concluzii.

Ce frigider sa cumpar? Criterii de alegere

Tipuri de frigidere:

Noi ne-am obișnuit să numim popular „frigidere” o mare parte din aparatele frigorifice, însă dacă suntem puși în situația de a dori să cumpărăm un „frigider”, ne va fi greu să alegem fără să știm care este diferență dintre tipuri și care este cel mai bun pentru nevoile noastre.

Frigider cu o ușă

frigider cu o usaFrigiderul cu o ușă este un aparat frigorific care asigură funcția de răcire dar și cea de congelare, cu mențiunea că nu toate modelele oferă și funcția de congelare, iar modelele care o oferă au un volum redus pentru partea de congelare.
Cel mai des întâlnit sistem de răcire pentru aceste tipuri de frigidere este sistemul de răcire static, însă sunt și modele mai rare care au sistem de răcire dinamic sau No-Frost.
Dezghețare: Aici este de discutat deoarece cele care nu au congelator încorporat, au dezghețare automată, iar cele ce oferă și funcția de congelare vor trebui dezghețate la o perioadă de timp, atunci când stratul de gheață din congelator ajunge la 6-8 mm.

Concluzii:

De ce să imi cumpăr un frigider cu o ușa?
Deci, dacă vă împăcați cu ideea că va trebui dezghețat la câteva luni, acest tip de frigider poate fi o alegere bună, mai ales pentru cineva care are nevoie de un frigider de dimensiuni mici sau medi.
Ideal pentru studenții care locuiesc în cămin, într-un birou sau pentru oricine dorește un aparat de dimensiuni reduse.

Frigider cu două uși

frigider cu doua usiFrigiderul cu două uși este foarte asemănător combinei frigorifice, singura diferență între o combină și un frigider este compartimentul congelatorului. Frigiderele cu două uși au întotdeauna compartimentul congelatorului în partea de sus, iar interiorul este în formă de cuvă și mai mic decât al combinei, pe când combinele au întotdeauna congelatorul în partea de jos, interiorul congelatorului fiind divizat în rafturi.
Frigiderul cu două uși, la fel ca și combina, poate avea unul din toate cele trei sisteme de răcire: Static, Dinamic și No-Frost.

Concluzii:

De ce să imi cumpăr un frigider cu două uși?
Acest tip este recomandat celor ce nu au nevoie de un congelator foarte mare. Acesta este singurul criteriu pentru care puteți alege un frigider cu două uși în locul unei combine frigorifice.

Combina frigorifică

combina frigorificaEste tipul de frigider cel mai răspândit, majoritatea familiilor aleg să aibă în casă o combină frigorifică deoarece pe lângă spațiul generos din frigider, oferă un volum mai mare pentru compartimentul congelatorului decât frigiderele, fiind divizat în rafturi, acest lucru făcându-l foarte util.
Combina frigorifică poate avea unul din toate cele trei sisteme de răcire: Static, Dinamic și No-Frost.

Concluzii:

De ce să imi cumpăr o combină frigorifică?
Combina frigorifică este cea mai bună alegere pentru o familie, oferind spațiul necesar și pentru frigider și pentru congelator.

Frigider side-by-side

frigider side by sideFrigiderele side-by side mai sunt cunoscute și ca frigidere de tip american. Acestea oferă bucătăriei dvs. un aspect foarte modern și oferă un volum mult mai mare față de celelalte tipuri de frigidere.
Toate frigiderele side-by-side funcționează doar cu sistemul de răcire No-Frost și este singurul tip de frigider care poate avea mașină de făcut gheață integrată.
Toate modelele au un volum net mai mare de 500 de litri și un spațiu generos pentru suporturile de pe uși. Asta înseamnă că pot face față în bucătăria oricărei familii numeroase.
Compartimentele sunt foarte bine divizate, suporturile ușilor foarte generoase ca număr, unele modele oferind și acces facil la răcoritoare printr-o ușiță care oferă acces la suportul pentru sticle, fără a mai fi nevoie de deschiderea ușii mari a frigiderului, astfel prevenind pierderea de temperatură.

Concluzii

De ce să imi cumpăr un frigider side-by side?
Dacă aveți nevoie de un frigider cu un volum foarte mare, funcții utile precum dispenser de apă și gheață, compartimente foarte bine divizate și optimizate, frigiderele side-by-side vă pot oferi toate acestea. Bineînțeles, bugetul alocat trebuie să fie puțin mai generos.

Tehnologii de răcire:

Sistem de răcire No-Frost

Este sistemul de răcire cel mai apreciat. Principalele avantaje fiind dezghețarea automată în ambele compartimente, temperatura uniformă în compartimente și randamentul de răcire.
Randamentul este foarte important și pentru menținerea alimentelor bogate în săruri minerale. O viteză crescută de congelare conduce la înghețarea alimentelor fără a se crea cristale de gheață care pot rupe membranele celulare, pierzând din sărurile minerale.
Un mic dezavantaj al acestui sistem de răcire ar fi umiditatea scăzută în compartimente, alimentele trebuie acoperite înainte de depozitare pentru a nu se usca (însă, deobicei, foarte puține persoane depozitează alimentele neacoperite în frigider, majoritatea alimentelor sunt învelite în ambalaje sau ținute în vase de gătit), însă acest lucru este și un avantaj pentru că ajută la minimalizarea încărcăturii bacteriane, iar produsele se mențin proaspete mai mult timp.
Un alt mic dezavantaj ar fi unele mici zgomote(troznituri) care sunt cauzate de rezistentă de degivrare(doar în timpul în care își face dezghețarea automată).

Concluzii

De ce să aleg tehnologia de răcire No-frost?
Acest sistem de răcire vi-l recomandăm dacă doriți să scăpați de dezghețarea manuală a congelatorului, cum este cazul celorlalte două sisteme de răcire, dacă doriți un frigider cu randament crescut de răcire și care poate recupera rapid temperatura pierdută. Bugetul alogat pentru un frigider No-Frost va trebui să fie puțin mai mare decât pentru frigiderele cu sistem de răcire static sau dinamic.

Sistem de răcire static

Este sistemul de răcire clasic care asigură un nivel de umiditate ideal și care nu va usca alimentele, răcind în compartimentul frigiderului cu ajutorul unui vaporizator care, de regulă, se află în spatele peretelui din interior. Frigiderele care au acest sistem de răcire fac gheață pe peretele din spate pentru a răcii, dar dispun de dezghețare automată pentru compartimentul firigerului, așadar, gheața din frigider se va topi între ciclurile de răcire.
Atenție, frigiderele și combinele frigorifice care funcționează cu sistem de răcire static, chiar dacă au dezghețare automată, aceasta este valabilă doar pentru compartimentul frigiderului. Așadar, acestea vor face gheață în congelator și vor trebui dezghețate o data la 6 luni. Iar pentru frigiderele cu o singură ușă, congelatorul acestora v-a trebui dezghețat mai des.

Concluzii:

De ce să aleg sistemul de răcire static?
Sistemul de răcire static este o soluție de buget. Un frigider cu sistem de răcire static poate răci alimentele la fel ca și un frigider cu unul dintre celelalte două sisteme de răcire, poate ajunge la temperaturi la fel de scăzute, însă principalul dezavantaj este dezghețarea congelatorului care va trebui făcută manual(o dată la 6 luni) și timpul mai crescut pentru răcirea alimentelor.

Sistem de răcire dinamic

Sistemul de răcire dinamic(cu ventilație în frigider, având denumiri diferite în funcție de marca de frigider, cele mai cunoscute fiind: DynamiCooling,IonAir,Power Ventilation, etc) funcționează la fel ca și sistemul de răcire static doar că oferă în plus un ventilator în interiorul frigiderului care permite o distribuție uniformă a temperaturii în tot compartimentul. Un alt plus al acestui sistem, față de sistemul static, este recuperarea mai rapid a temperaturii după deschiderea și închiderea ușii.
Acest sistem de răcire este mai mult un upgrade al sistemului de răcire static, funcționând la fel, dar având avantajul distribuției aerului cu ajutorul ventilatorului. Aceste frigidere beneficiază de dezghețare automată pentru compartimentul frigiderului, iar congelatorul va trebui dezghețat manual o dată la 6 luni.

Concluzii

De ce să aleg sistemul de răcire dinamic?
Recomandăm acest sistem de răcire persoanelor care doresc un frigider sau o combină frigorifică, de buget, care să ofere o temperatură uniformă în interior, un timp mai scăzut de răcire a alimentelor, recuperarea mai rapidă a temperaturii interioare decât cele cu sistem static. Dar care se pot împăca cu ideea că vor trebui să dezghețe congelatorul manual, o dată la șase luni.

În căzut sistemelor de răcire static și dinamic, dezghețarea manuală a congelatorului nu trebuie să fie neapărat un impediment foarte mare deoarece va trebui efectuată o data la șase luni sau atunci când grosimea stratului de gheață ajunge la 6-8 mm, deci o distanță destul de mare de timp de la o dezghețare la alta. Plus că și cele ce sunt No-Frost necesită oprire și curățare măcar o dată pe an, pentru a-i păstra interiorul singur pentru păstrarea alimentelor.

Nu esti lămurit la intrebarea care este cel mai bun pentru tine si incă nu ai gasit un raspuns la intrebarea ce frigider sa cumpar?
Recomandarea noastra care s-ar incadra mai multor cerinte ar fi urmatoarea:
Tip de frigider recomandat – Combina frigorifica
Sistem de racire recomandat – No frost
Tip compresor recomandat – Inverter

Articole asemanatoare:

Acest site folosește cookie-uri. Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Mai multe informatii

Setările pentru cookie pe acest site sunt setate pentru a "permite cookie-uri" pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă. Dacă continuați să folosiți acest site fără a modifica setările cookie-urilor sau faceți clic pe "Accept" de mai jos, atunci sunt de acord cu acest lucru.

Close